Wij stelden ouders aan het eind van de cursus een aantal vragen. Op de vraag:  Wat is het grootste effect van de cursus op jou en je kinderen? Kregen wij de volgende antwoorden:

 • Er is meer rust in huis gekomen. Ik ben zelf rustiger geworden en nog bewuster in de opvoeding. De driftaanvallen van mijn jongste zijn minder in hevigheid en frequentie.
 • Kalm blijven, een positieve intentie en empathie hebben een merkbaar effect in ons gezien. Dingen lopen soepeler met meer harmonie.
 • Het is weer een stuk gezelliger in huis. We zijn uit de negatieve spiraal. Ik ervaar veel meer medewerking, heel fijn.
 • Deze cursus heeft mijn blik naar kinderen volledig veranderd. Als ik nu naar andere ouders kijk dan besef ik me hoe anders ik het nu doe doordat ik meer tools heb.
 • Ik heb het weer leuk met mijn kinderen. Er is weer ruimte om te genieten.
 • Mijn kind en ik hebben meer zelfvertrouwen gekregen door de pijler assertiviteit.
 • Doordat we duidelijk kunnen benoemen wat we wel en niet fijn vinden komen er dingen boven water in ons gezin waar we aan kunnen werken. Dit is een heel positieve verandering
 • Ik ben me veel bewuster geworden van wat ik doe en of dat ook het juiste is om te doen.
 • Ik zie het ouderschap nu als een mooi leermoment om ook aan mezelf te werken. Ik kan spiegelen en eerlijk zijn over mijn fouten en kan duidelijker zeggen wat ik wil.
 • Het inzicht, dat kinderen heel vaak nog niet over de juiste vaardigheden beschikken, en ik ze die kan geven, was voor mij een eye-opener. Conflicten geven vaak het inzicht wanneer de vaardigheden worden gemist.
 • Ik laat mijn kind nu vaker in haar eigen waarde, dit heeft een heel positief effect.
 • Ik plan nu bewust ook tijd voor mezelf en die "krijg" ik nu ook.
 • Mijn kind heeft veel gehad aan de oefeningen over assertiviteit.
 • Meer rust, meer positieve intentie, dit geeft een fijne sfeer
 • Dat je kunt kiezen om boos te worden of kalm.
 • Keuzes werken heel goed bij de kinderen en de breinspelletjes zijn een uitkomst als je merkt dat het druk is, bijvoorbeeld aan tafel. Het helpt om de drukte te doorbreken.

92% van de cursisten vindt de cursus een aanrader voor hun vrienden. We legde de vraag voor wat zij tegen hun vrienden zeggen over de cursus:

 • Een cursus die je bewuster maakt van je manier van opvoeden en inzicht geeft in hoe je het anders kunt aanpakken. Tijdens deze cursus wordt gekeken wat de invloed is van jouw houding op de kinderen. Je kinderen nemen over wat jij voorleeft.
 • Een hele nuttige cursus met een methode om kinderen liefdevol en in harmonie op te voeden. Het wordt gegeven door twee hele enthousiaste dames die het goed kunnen overbrengen. Echt een aanrader.
 • Een vernieuwende, positieve stroming uit Amerika met betrekking tot het opvoeden van kinderen tot zelfverzekerde, vriendelijke en evenwichtige personen. Het gaat uit van het Slimme Brein; de basis die goed moet zijn hiervoor is veiligheid. Door middel van zeven basisprincipes wordt het kind geprikkeld tot probleemoplossend vermogen en samenwerking
 • Ik zou vertellen hoe effectief de twee positieve keuzes werken.
 • Dat je met een aantal aandachtspunten, mits consequent aangehouden, al veel verbetering kunt bereiken.
 • Een training die een andere kijk op opvoeden geeft. De theorie klinkt logisch, de kracht zit 'm in het ook daadwerkelijk doen! Dit valt of staat met de zeven pijlers waar mee gewerkt wordt. Hierdoor wordt het overzichtelijk en realiseerbaar in de dagelijkse praktijk.
 • Dat deze leuke en speelse methode aan elke ouder gegeven zou moeten worden.
 • De training geeft inzicht dat het contact de basis is voor verbinding en inzicht dat jou gedrag veel impact heeft op de ander.
 • Leuke informatieve praktijk gerichte cursus waar je handvatten aangereikt krijgt om op een andere manier in contact te komen met je kind.
 • Conscious Discipline is een methode van opvoeden vanuit Amerika die concrete “handen en voeten” geeft aan de soms moeizame momenten binnen de dagelijkse opvoedpraktijk. En dan een korte samenvatting van de verschillende emotionele staten en wat uitleg over keuzes, positieve intentie en bemoediging. Ik zie dan ook dat het voor andere mensen eye-openers zijn.
 • Conscious Discipline geeft je tools in handen waarmee je op een effectieve manier met jezelf en je kinderen leert omgaan.
 • Een positieve manier van opvoeden met bewustwording van je eigen houding daarin.
 • Ik zou vertellen dat jullie duidelijk uitleggen. Dat je leert om bij kinderen op een leuke manier over verschillende ademhalingstechnieken kan vertellen. En als het kind rustig is, dat je dan kan praten. Dat het voorleggen van keuzes bij kinderen goed werkt. Dat empathie belangrijk is, dat je je mag uiten. Je krijg leuke tips mee om met de kinderen te doen. Zoals spelletjes, veilige plek, tijdmachine enz. En dat je kind niet hoeft te straffen of te belonen. Maar dat je een succes mag vieren en dat kan iets heel simpels zijn. Bijv. lekker samen theedrinken met zelf gebakken koekjes erbij. Of de tafel voor het avondeten eens extra opdekken. Dat je fouten mag maken, daar leer je weer van.

Ik wil me inschrijven! Klik hier

Inhoud cursus Tools4Ouders