Deze cursus is echt iets voor jou als je
  • Kinderen hebt in de leeftijd van 0 - 12 jaar
  • Meer voldoening wilt krijgen van je taak als ouder
  • Kinderen wilt opvoeden vanuit rust, positiviteit, liefde en verbondenheid in plaats van hiërarchie, dwang en autoriteit.
  • Jij het gedrag van je kinderen wilt begrijpen en daarvoor opzoek bent naar (wetenschappelijk onderbouwde) kennis
  • Graag handige tips en tools wilt zodat je lastige situaties op verschillende manieren kunt oplossen
  • Het belangrijk vindt dat je kinderen weerbaar zijn en voor zichzelf op kunnen komen waar nodig.
  • Wilt je kinderen alles geven wat nodig is om ze te laten groeien tot een "gelukkig groot mens"
  • Niet langer de politie-agent wilt zijn in je gezin maar wilt graag dat je kinderen leren om verantwoordelijkheid te nemen.
  • Wilt dat je kinderen op een goede manier om leren gaan met hun emoties en gevoelens en ze bewust wilt maken van hun eigen kwaliteiten.
  • Het ook heel belangrijk vindt dat je kinderen leren hoe ze zich sociaal kunnen opstellen waarbij jij het ook belangrijk vindt dat ze hun eigen behoeften hierin een plek geven.
hands-of-heart-gratitude-heart-of-love-gratitude_t20_ngN8VKWat kun je verwachten?

Met behulp van deze cursus krijg je heel veel nieuwe inzichten en praktische tools die je helpen om in jouw gezin emotionele veiligheid en verbinding te creëren. Het gevolg daarvan is een prettiger gedrag van je kind.  Elke trainingsavond, van 2,5 uur of trainingsdag “duiken” we in verschillende onderwerpen en ondersteunen dit door middel van praktijkvoorbeelden, filmpjes en oefeningen. Na elke avond ga je naar huis met nieuwe inzichten en vaardigheden die je direct kunt toepassen. Na de training heb je een rugzak vol met nieuwe vaardigheden om het gedrag van je kind te begeleiden.

De ervaring heeft ons inmiddels geleerd dat cursisten snel resultaten boeken in hun gezin en al snel hun kinderen beter leren begrijpen. Hierdoor kunnen ze op een praktische manier strijd, akkefietjes en conflicten ombuigen en hun kinderen een nieuwe vaardigheid aanleren waardoor ze een volgende keer succesvoller kunnen zijn.

Je leert met meer bewustzijn opvoeden 

Het gedrag van het kind maakt soms iets in ons los waardoor we direct in alle staten zijn. Tijdens de cursus leren ouders daarom om eerst zichzelf te reguleren voordat ze reageren op het kind. Zelfbeheersing helpt om kalm te blijven in lastige situaties en helpt om in verbinding te blijven met je kind. Wanneer je als ouder verbonden kunt blijven kun je met behulp van de vaardigheden uit te methode kinderen vaardigheden aanreiken die tot blijvende gedragsverandering leiden. Dit lukt niet wanneer je bestraft of heerst.

Doordat jij het bewust anders gaat doen en voorleeft wat je van je kind verwacht verandert er iets in de totale dynamiek tussen jou en je kind. De methode is gericht op het contact met jezelf en de ander en biedt veel mogelijkheden om een kind bij te sturen zonder dominantie of straffen in te moeten zetten.

De methode die we voor deze cursus gebruiken is Conscious Discipline. Een term die voor jou misschien klinkt als iets wat ze in het leger goed kunnen gebruiken:-). Dit is het zeker niet! We vertalen daarom de methode in Nederland ook wel als Bewust Positief Opvoeden. De methode maakt je bewust (Conscious) van je eigen gedrag en geeft je de handvatten om je eigen gedrag om te buigen (Self Discipline) zodat je in staat bent om je kind iets te leren (Conscious Discipline).

Het programma is door middel van lange termijn onderzoek effectief gebleken en is geschreven op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten van het brein. Het programma vermindert agressie, creëert een positieve sfeer in het gezin, geeft een kind sociaal emotionele vaardigheden en stimuleert het optimale leervermogen van een kind.

Waarom is sociale-emotionele intelligentie zo belangrijk?

Al jaren komt uit lange termijn onderzoek dat een goede sociale emotionele intelligentie van kinderen een voorspeller is voor een succesvoller leven als volwassene. Intelligentie of IQ helpt je om ergens te komen maar om echt succesvol te worden heb je sociale en emotionele vaardigheden nodig. In het onderwijs van de toekomst wordt ook veel aandacht besteed aan deze vaardigheden.

Kinderen die sociaal vaardig zijn kunnen goed omgaan met hun emoties (positief en negatief), hebben een goede zelfkennis en kunnen omgaan met de tegenslagen. Ze zijn empathisch en behulpzaam naar de mensen om zich heen en er- en herkennen de verschillen met de ander.

Lees meer over de inhoud van de cursus


Waar en wanneer:

Basistraining Conscious Discipline – Groep A

8 dinsdagavonden

29 oktober,

12 november, 10 december

7, 28 januari & 4, 17 februari & 10 maart


Basistraining Conscious Discipline - Groep B

4 zaterdagen incl. lunch

14 december & 15 februari

18 april & 13 juni


Basistraining Conscious Discipline – Groep D

8 dinsdagavonden

3, 24 maart

7 & 21 april &  12, 26 mei

9, 23 juni


De training wordt  gegeven in Multifunctioneel centrum 't Atlas in Leusden.

De avonden zijn van 19.30 - 22.00 uur en de dagtraining is van 9.30 -  16.30 uur.


Kosten

Voor acht trainingsavonden zijn de kosten 325 euro (of 4 x 82,50). Vier zaterdagen is 385 euro (of 6 x 67,50)

De aangeven kosten zijn inclusief reader, drinken en versnaperingen en bij de vier zaterdagen een verse lunch.


Wil je je inschrijven? Klik dan op deze link

Nog vragen of twijfels?

We snappen dat het best een stap is om je in te schrijven voor een training van acht avonden of vier hele dagen. Wellicht roept de tekst die je gelezen hebt vragen of twijfels op of heb je nog vragen waarop je graag antwoord wilt hebben.

Klik hier en lees de ervaringen van andere ouders

We vinden het geen enkel probleem om je persoonlijk te woord te staan om je vragen te beantwoorden. Je kunt je telefoonnummer of mailadres achter laten dan reageren we binnen 24 uur.

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor het beantwoorden van je vraag. Je kunt expliciet aangeven dat jij op de hoogte wilt blijven van nieuwe trainingen en workshops dan kom je bij ons in een beveiligd bestand.

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Al je het fijn vindt dat we telefonisch contact opnemen dan kun je hier je telefoonnummer invullen:

Onderwerp

Uw bericht

JA! Ik wil graag op de hoogte blijven van nieuwe trainingen en workshops die Tools4Happykids organiseert (ongeveer 2 keer per jaar) JaNee