Het Babypoppenkringspel is een methode voor peuters en kleuters (jongens en meisjes!) om spelenderwijs de vaardigheden te leren van Conscious Discipline met behulp van babypoppen. Het is uitermate geschikt voor groepen van het kinderdagverblijf en de kleuterklassen op de basisschool.

Vanuit het Slimme Brein Model van Conscious Discipline weten we hoe belangrijk het is dat kinderen voldoende sociale contactmomenten hebben gedurende de dag waarbij de gouden ingrediënten (oogcontact, lichamelijk contact, in het NU zijn, plezier) door een kind worden ervaren.

Als leerkracht of als pedagogisch medewerker sta je voor een belangrijke taak om dat te geven aan een grote groep kinderen. Dit is bijna een onmogelijke taak. Toch weten we dat de veiligheid en verbondenheid de belangrijkste bouwstenen zijn voor een kind om te kunnen leren en lekker i hun vel te zitten. Ik kom vaak dat het tekort aan tijd, voor iets wat zo wezenlijk is, leidt tot grote frustratie en machteloosheid bij leerkrachten en pedagogisch medewerkers

In deze video vertelt Becky Bailey waarom zij het Babypoppenkringspel heeft gecreëerd.

Deze methode laat kinderen de 1 op 1 momenten met jouw herleven, bouwt aan het empathische vermogen en maakt de kinderen sociaal vaardig en bovenal is het geweldig om te doen. Er wordt gebruik gemaakt van een hele eenvoudige basismelodie waardoor je ook gemakkelijk je eigen draai kunt geven aan het kringspel. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om elementen vanuit schoolthema's ook in te brengen.

Deze training geef ik samen met Jennifer Welmers, ook zij is een gecertificeerde Conscious Discipline Trainer. Twee jaar geleden hebben wij samen deze training in Amerika met heel veel plezier gevolgd en zijn er daarna ook in de praktijk mee gaan oefenen. Het is zo mooi om te zien hoe jonge kinderen zich kunnen verbinden met de poppen en wat er gebeurt als je zingend met de mand met poppen binnenkomt. Het maakte niet eens uit of we onbekende waren voor de groep, kinderen spelen mee en vinden het geweldig. Zelf waren we ook aangenaam verrast hoe leuk de jongetjes het vinden.

In deze training van twee dagen ligt de nadruk vooral op het DOEN. We gaan heel veel oefenen met de poppen zodat je zelf ook kunt ervaren hoe leuk het is en natuurlijk krijg je ook de theoretische onderbouwing.

Je krijgt van ons een handleiding en een babypop waarmee je de volgende dag direct aan de slag kunt. Je geeft de kinderen onvergetelijke momenten en zult ervaren hoe snel kinderen hiermee spelenderwijs, sociaal emotioneel sterker worden.

Kosten

De kosten van deze tweedaagse training zijn 365 euro. Hiervoor krijg je gedurende de twee dagen koffie, thee, lekkers en een lunch aangeboden. En je ontvangt een babypop die geschikt is voor dit spel en een handleiding waarmee je direct aan de slag kunt.

We geven deze 2-daagse:

Groep G: 7 maart & 16 mei

Heb je zin om mee te doen? Klik hier voor het inschrijfformulier

Wacht niet te lang want het aantal plekken is beperkt!