Een ouderavond met inhoud

Het is soms moeilijk als pedagogisch medewerker of leerkracht om ouders te zien worstelen met de opvoeding. Uit veel onderzoeken van ouders blijkt dat ouders het heel lastig vinden om hulp te vragen omdat ze de overtuiging hebben dat ze het zelf zouden moeten kunnen. Niets is minder waar. Voor alles hebben we een diploma maar het opvoeden niet en in de huidige tijd wordt er heel veel gevraagd van kinderen en van ouders, en dat levert de nodige stress op. En dat kan zo anders!

Wij geloven in de kracht van de driehoek ouders - leerkracht/ pedagogisch medewerker - kind en stimuleren daarom het bespreekbaar maken van opvoedvraagstukken. Het helpt vaak zoveel om het even te kunnen vertellen en de herkenning te voelen van andere ouders. Hierdoor creëer je als school of kinderdagverblijf een positief klimaat waarin het bespreekbaar is dat je het soms lastig vindt en dat je daarbij ook hulp mag vragen. Dit zorgt voor een enorme verlaging van de druk bij ouders en komt ten goede van het kind.

We bieden de volgende workshops:

Hoe blijf je zelf rustig als je kind je tot waanzin drijft 

Als ouder valt het niet altijd mee om rustig te blijven als je kinderen gedrag laten zien waardoor jij uitgedaagd wordt. Uit pure machteloosheid of frustratie reageren we dan net iets anders dan we graag zouden willen en blijven achter met schuldgevoelens.

Hoe komt het eigenlijk dat dit gebeurt en hoe kun je ervoor zorgen dat je kalm blijft in lastige situaties. En hoe kun jij je kind helpen om kalm te blijven wanneer hij /zij in boosheid of frustratie is? In deze lezing krijg je hiervoor handige tips en vaardigheden aangereikt.

 

Maak je kind sterk en weerbaar zonder de ander uit het oog te verliezen 

De meeste ouders willen graag dat hun kinderen opgroeien tot volwassenen die in staat zijn om op een goede manier voor zichzelf opkomen en daarbij de mensen om zich heen niet uit het oog verliezen. Vanaf een hele jonge leeftijd oefenen kinderen om hier vaardig in te worden door hun sociale interactie met elkaar. Sommige kinderen mogen leren om wat mondiger te worden en andere kinderen mogen leren om wat meer rekening te houden met de ander. Als ouders kun je veel doen om je kind te helpen. In deze lezing krijg je hiervoor handige tips en vaardigheden aangereikt.

Hoe help ik mijn kind zijn emotionele wereld te verkennen? 

Kinderen lopen rond in een wereld vol emoties die soms nog alle kanten kunnen opvliegen. Ze kunnen soms ineens boos of verdrietig zijn en kunnen dan vaak moeilijk aangeven wat er nou precies aan de hand is. Als ouders wil je dan graag helpen en je vraagt je af waar je goed aan doet.

In deze lezing krijg je inzicht in welke boodschap een kind uitzendt bij de zes basisemoties en hoe je daar effectief op kunt reageren. Tevens leer je hoe je een kind kunt helpen zijn emoties te plaatsen en te snappen.

Heb jij een ander thema in gedachten? Dan kan dat natuurlijk ook! We horen graag wat je in gedachten hebt!

De kosten zijn 350 euro voor een avond.

Wil je meer weten? Of vind je het fijn als we telefonisch of via de mail contact met je opnemen? We staan je graag persoonlijk te woord om je vragen te beantwoorden. 

Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor het beantwoorden van je vraag. Je kunt expliciet aangeven dat jij op de hoogte wilt blijven van nieuwe trainingen en workshops dan kom je bij ons in een beveiligd bestand.

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Al je het fijn vindt dat we telefonisch contact opnemen dan kun je hier je telefoonnummer invullen:

Onderwerp

Uw bericht

JA! Ik wil graag op de hoogte blijven van nieuwe trainingen en workshops die Tools4Happykids organiseert (ongeveer 2 keer per jaar) JaNee